De 1 Mai, la Pădurea Strehareţi – muzică şi voie bună!

Date:

Cu mic, cu mare, slătinenii s-au îndreptat către Pădurea Strehareţi, cândva cunoscută pentru sărbătorirea Zilei Muncii, în special în comunism. După 1990, tradiţia s-a pierdut treptat.
Astăzi, însă, pădurea a redevenit populată, cu ocazia zilei de 1 Mai. Mici, bere, muzică şi multă distracţie la pădurea de la marginea oraşului, care astăzi a fost atracţia numărul unu.

Sărbătoare la iarbă verde
Alături de slătineni s-au aflat şi primarul Slatinei, Emil Moţ, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, parlamentari şi directori de deconcentrate. Edilul-şef al municipiului a transmis un mesaj cu ocazia evenimentului:

„Vă asigur, nu va fi ultima ediţie. De anul acesta încercăm să readucem la viaţă tot ce înseamnă trecutul nostru, al slătinenilor, tradiţia noastră de 1 Mai la Pădurea Strehareţi. Împreună cu domnul preşedinte Marius Oprescu am reuşit, din punctul nostru de vedere, să readucem, să reînviem Pădurea Strehareţi şi, dragii mei, vă promitem, că în fiecare an, o să ne vedem aici pe 1 Mai, ca să ne simţim bine împreună şi să reînviem această tradiţie pe care slătinenii o cunosc de-o viaţă, cei care au fost slătineni şi trăiesc în Slatina şi cei care iubesc cu adevărat Slatina”, a declarat Emil Moț, primarul municipiului.

Lângă primarul Moţ s-a aflat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, care a rememorat perioada de glorie a zonei de agrement a Pădurii Strehareţi, care astăzi a fost readusă la viaţă.

„De fiecare dată am încercat să redăm Slatinei cât mai mult spaţiu verde. În primul mandat al primarului Emil Moţ am reuşit să facem parc într-o parte din unitatea militară, se numeşte astăzi Parcul Tineretului tot datorită cetăţenilor din Slatina care i-au dat acest nume şi zona respectivă în continuare rămâne o efervescenţă foarte mare, în acest al doilea mandat încercăm din fosta bază «Dumitru Dobrescu» să facem un parc cu cel mai mare skate-park din estul Europei şi iată vorbim de Srehareţi care a fost redată slătinenilor. Ne produce tuturor o amintire, pentru că de fiecare dată de 1 Mai aici era o mare petrecere în rândul slătinenilor. Iată prima ediţie, un nou spectacol în aer liber, sperăm să facem din acest lucru o tradiţie şi invităm slătinenii, și nu numai, ca zi de zi să facă o plimbare în pădure, dar şi de 1 Mai, ca să fim cât mai mulţi la Strehareţi. Cred că Slatina, ca municipiu reşedinţă de judeţ, este unul dintre oraşele cu cea mai mare încărcătură de spaţiu verde pe cap de locuitor prin redarea tuturor acestor parcuri înapoi cetăţenilor”, a declarat președintele Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri...

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...