Demolări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Ce planuri are CJ Olt

Date:

Pavilionul C4, aferent Secţiei de Boli Infecţioase, va fi demolat, au decis consilierii judeţeni olteni, în şedinţa din ziua lui Dragobete.
De multă vreme nu s-au mai făcut investiţii în acest corp de clădire, iar pandemia de Covid a scos la iveală faptul că stabilimentul nu face faţă cerinţelor impuse de noile virusuri. Bun pretext pentru o nouă investiţie de pus la capitolul mari realizări.

Demolarea, proiectarea şi construirea unui nou corp de clădire S+P+6E cu heliport va costa 243 de milioane de lei.

„Plecând de la ideea de a construi o nouă Secție de Infecțioase, am mai adăugat câteva etaje și vom încerca să facem un Bloc Operator nou și bineînțeles, legat de el o nouă Secție ATI. Încercăm ca la acea clădire să avem și heliport, astfel încât atunci când avem nevoie de elicopterul SMURD el să aterizeze direct pe clădirea spitalului și să nu mai fie nevoie să meargă cu ambulanța până la stadion. Trebuie să obținem și finanțare, pentru că întreg proiectul, cu tot cu dotări, aparatură și mobilier, înseamnă aproape 50 de milioane de euro. Pentru finanțare sunt mai multe variante, fonduri europene sau un contract pe care Statul român prin Ministerul Sănătății îl va face cu Banca Europeană de Investiții. Dacă vom avea proiectul aprobat și se va trece la demolarea secției, așa cum am făcut și în perioada COVID, în Blocul Medicală, ce se află în acest moment în proces de modernizare și reabilitare, în funcție de cât este nevoie, un etaj-două vor fi alocate Secției Infecțioase până când vom construi acea clădire nouă.” a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ce se întâmplă de mâine cu 14 din cele 16 spaţii de servicii de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti

Cum licitaţiile pentru cele 14 spaţii de servicii nu...

Ovidiu Marin – un caracalean, inspector la Formula 1

Născut la Caracal, plecat departe de acasă, ajuns să...