Detalii inedite | Filmul morţii liftierei de la spital, Nuţi. Yachy, cainele acesteia, i-a presimțit moartea

Date:

Au trecut aproape trei săptămâni de la moartea liftierei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Mariana Vărzaru, cunoscută de prieteni sub apelativul Nuţi. Ea a murit lovită pe trecerea de pietoni de către un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Taximetristul cu care călătoarea Nuţi ne-a povestit cum a ajuns aceasta la spital, ce făcea acolo şi de ce a trecut strada. Dar, mai ales, cum a reacţionat căţelul liftierei, când a fost lovită.

Om cu state vechi în ale taximetriei, dar care ne-a rugat să-i protejăm identitatea, a luat-o pe Nuţi de acasă, împreună cu căţeluşul Yachy. Cunoscând-o de mult timp, o accepta cu căţelul, pentru că era mereu curat, iar aceasta avea grijă să nu îi facă mizerie în maşină taximetristului. Nuţi se ducea să ia nişte bani. Taximetristul a oprit maşina la florăria de lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru a aştepta-o. Căţelul a rămas în taxi. Din curtea spitalului, Nuţi iese către trecerea de pietoni, pentru a traversa, deoarece fiica o sunase să-i cumpere Tantum Verde. Când mai avea două dungi de trecut pe zebră, aceasta este acroşată de un autoturism.
Şoferul de taxi nu a auzit lovitura, pentru că în acel timp căţelul urla, lucru rar întâlnit. Câinele a urlat mult.

Şoferul de taxi a anunţat-o pe una dintre fete de întâmplare şi s-a deplasat să o aducă la spital.
Bărbatul nu a vrut să plece şi a rămas aproape de familia. A observat că ginerele liftierei cumpărase nişte lumânări de la supermarketul din apropiere, lucru care l-a făcut să creadă că nu se mai poate face nimic pentru Nuţi.

Cu o zi înainte, taximetristul fusese la Craiova să o aducă pe fata cea mare (pentru că femeia avea două fete, pe care le-a crescut singură, şi era şi bunică a doi nepoţei: un băiat de la fata cea mica și o fată de la fiica cea mare).

Nuţi iubea animalele, iar legătura sa cu Yachy era una specială. Zi de zi ieșea la plimbare cu căţelul. Acum Yachy este în Anglia, cu fata cea mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...