DNA a găsit pandemie de corupţie la Slatina. Averea impresionantă a directoarei de la Patrimoniu

Date:

Cum transparenţa e facultativă în unele instituţii slătinene, DNA comite normalitate. Scoate la suprafaţă averea ascunsă, făcută pe muncă cinstită, voce şi talent, a directoarei de la Patrimoniu (D.A.P.) din cadrul Primăriei municipiului Slatina, Narcisa Ionela Ionescu.

Pe directoarea în cauză o cunoaşteţi datorită (din cauza) cercetării sale privind achiziţionarea de măşti în timpul pandemiei. Primăria Slatina a ştiut să poarte mănuşi de protecţie în acea perioadă.

Pe 3 martie 2023, DNA a trimis în judecată pe directoarea de la Patrimoniu, alături de șeful de birou în cadrul Direcției Administrare Patrimoniu, Angelica Drejoi.
Procurorii DNA au pus sechestre pe bunuri mobile și imobile ale persoanelor inculpate în dosar astfel încât să asigure în eventualitatea unei condamnări definitive în dosar recuperarea prejudiciului creat de funcționarii primăriei Slatina prin faptele pentru care au fost cercetați.

Cu toate acestea „având în vedere acest aspect, instanța va face aplicarea dispozițiilor art. 118 alin. (1) lit. e) C.pen., urmând a dispune măsura de siguranță a confiscării speciale a sumei de 2.555.385, 77 lei, constituind prejudiciul creat în patrimoniul UAT Slatina în urmare derulării acordului-cadru încheiat cu S.C. Solutions Line S.R.L”, arată anchetatorii în dosar.

„La data de 07.04.2020 în vederea confiscării speciale, prin Ordonanța nr. 184/P/2020 din data de 28.12.2022 s-a dispus, în vederea confiscării speciale, după cum urmează:

Instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului până la concurența sumei de 2.555.385, 77 lei , în raport de cotele părți deținute asupra fiecăruia dintre următoarele bunuri mobile si imobile
-Apartamentul situat în Mun. Slatina, str. Eugen lonescu ….t, valoare de impunere de 185.540 lei, deținut de inculpata lonescu Narcisa.
-apartament două camere de 46.75mp, împreună cu boxa nr.18 în suprafață de 3.00 mp, situat în Loc. Slatina, Str Eugen lonescu, …., deținut de lonescu Narcisa împreună cu soțul său lonescu ….
-imobil compus din cota indiviză de 1/288 din suprafața de 5566,36 mp, din măsurători, teren situat în intravilanul mun. Slatina, str. Eugen lonescu, S8, jud.Olt, tarla 37, parcelele 3 și 4/1 (str. Eugen lonescu) S8, identificat cu număr cadastral ….. a localității Slatina, jud Olt, deținut de lonescu Narcisa împreună cu soțul său lonescu …..
-imobil compus din cota indiviză de 1/288 din suprafața de 1859,49 mp, din măsurători, teren aferent piscinei împreună cu cota indiviză de 1/288 din construcția „PISCINĂ”, în suprafață construită de 344 mp, situat în intravilanul mun.Slatina, str.Eugen lonescu, …… ….. …… deținut de lonescu Narcisa împreună cu soțul său lonescu …. .”

Dosarul pe scurt
Procurorii DNA de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus, a inculpaților:

IONESCU NARCISA IONELA, director al Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) din cadrul Primăriei municipiului Slatina, județul Olt, trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
– instigare la fals informatic,

DREJOI ANGELICA, șef birou în cadrul Direcției Administrare Patrimoniu din Primăria municipiului Slatina, județul Olt pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

OPORANU MIHAELA, jurist în cadrul Direcției Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei municipiului Slatina, județul Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

AVRAM SILVIA, funcționar în cadrul Direcției Administrare Patrimoniu din Primăria municipiului Slatina, județul Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de fals informatic în formă continuată,

Persoană fizică, administrator al S.C. Solutions Line S.R.L, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

Persoană fizică, administrator al S.C. Solutions Line S.R.L, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată,

S.C. SOLUTIONS LINE S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

Persoană fizică, angajată a unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În cursul lunii aprilie 2020, în contextul pandemiei de Covid 19, inculpata Ionescu Narcisa Ionela, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu S.C. Solutions Line S.R.L un acord cadru și două contracte subsecvente, ce ar fi avut ca finalitate achiziționarea de către Direcția Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei municipiului Slatina, județul Olt, la prețuri supraevaluate (și de patru ori), a unor materiale sanitare.

Ca urmare a acestor demersuri ar fi fost creat un prejudiciu Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) Slatina în sumă totală de 2.555.385, 77 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri...

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...