Drumul 546 Dăneasa-Slatina-Verguleasa, modernizat

Date:

Lucrările de modernizare a celui mai lung drum din județul Olt, drumul 546 Dăneasa-Slatina-Verguleasa, au fost finalizate cu succes prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. 

Lucrările au avut o valoare totală de 128 de milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 121 de milioane de lei, iar proiectul a fost implementat de CJ Olt în parteneriat cu administrațiile publice din localitățile pe care drumul le traversează: municipiul Slatina, orașul Drăgănești-Olt și comunele Dăneasa, Mărunței, Coteana, Brebeni, Valea Mare, Curtișoara, Teslui și Verguleasa.

Este cel mai important și complex proiect de infrastructură rutieră derulat de Consiliul Județean Olt cu fonduri europene, în valoare de peste 25 de milioane de euro. DJ 546 leagă nordul și sudul județului cu municipiul Slatina, traversează 10 localități, se intersectează cu trei drumuri naționale (DN 6, DN 65 și DN 67B) și asigură legătura cu rețeaua transeuropeană de transport TEN-T.

În total, 60 de kilometri de drum au fost reabilitați și modernizați. Mai exact, au fost realizate lucrări de terasamente, de infrastructură și suprastructură, acostamente, rigole pentru scurgerea apelor pluviale, au fost reabilitate nu mai puțin de 269 de drumuri laterale, 11 poduri și 75 de podețe. De asemenea, au fost amenajate căile de acces către peste 2.000 de proprietăți, opt parcări și 26 de stații de autobuz. Lucrările auxiliare au constat în montarea unor parapete de siguranță, ziduri de sprijin, borne și indicatoare rutiere.” a transmis directorul ADR Sud Vest Oltenia, Alexandru Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...