Echipa Olimpică de Matematică a României, pregătită şi de profesorul Marius Perianu, rezultat excelent la RMM 2023

Date:

S-a încheiat a 14-a ediție a concursului internațional Romanian Master of Mathematics, care a avut loc în perioada 27 februarie – 4 martie 2023 la București.

Echipa Olimpică de Matematică a României, care îl are printre mentori pe profesorul a dus învăţământul slătinean pe cele mai înalte culmi, Marius Perianu – profesor la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, a obţinut Locul I la individual și locul II pe echipe.

„RMM este competiția de matematică cea mai selectă și cu (probabil) cel mai înalt grad de dificultate în rândul concursurilor internaționale de matematică de profil. La această competiție, pe lângă clasamentul individual, se alcătuiește un clasament pe echipe, după notele obținute de primii trei elevi din fiecare țară. În acest an au participat 90 de copii ce au reprezentat cele 15 echipe/țări (SUA, Israel, România A, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Ucraina, România B, Franța, Georgia, Echipa Țărilor nordice, Slovenia și echipa Colegiului Vianu) înscrise în concurs. Au mai participat individual și alți 12 elevi din alte trei țări”, spun organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

Echipa României s-a clasat pe locul al 2-lea la egalitate cu Israel, fiind depășită doar de SUA. Acest rezultat este cel mai bun obținut de România în cele 14 ediții ale competiției.
În clasamentul individual pe primul loc s-a situat David-Andrei Anghel (România A) alături de Alexander Wang din SUA.

Echipa României a fost formată din David-Andrei Anghel (aur), Andrei Chiriță (argint), Robert Dragomirescu (argint), Radu Lecoiu (argint), Andrei Moldovan (bronz) si Vlad-Titus Spătaru (mențiune). Coordonarea echipei României a fost facută de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de
la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader al echipei). La coordonarea unor probleme au ajutat și Marius Perianu, Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina (Deputy Leader), lect. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara și Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București.

Rezultate bune au obținut și reprezentanții echipei a doua a României, coordonatată de Flavian Georgescu – profesor la ICHB, prin Andrei Villa, Gabriel Turbincă, Radu Stoleriu, Mara Zaharia, Pavel Ciurea toți medalii de bronz și Gabriela Pîrvulescu, Emanuel Mazare și Cezar Tulceanu (mențiuni).
Eelevii celor două echipe provin din licee din București, Iași, Galați, Craiova, Pitești și Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...