Un fost elev sare în apărarea profesoarelor din Caracal: „Despre doamna Angelica mi se pare o aberație totală, cum că ar fi putut să îl bată pe acel copil”

Date:

Precizăm, încă de la început, că aşteptăm punctele de vedere din partea tuturor celor implicaţi în acest caz – şi nu numai. Pentru a asigura o imparţialitate pe care ne-o dorim cu toţii. Aşteptăm orice informaţii, materiale video, foto sau audio, documente, la contactagendavirtuala@gmail.com şi pe Messengerul paginii de Facebook a Agendei Virtuale. Vă garantăm protejarea identităţii în conformitate cu codul deontologic.

Revenind la cazul care a devenit tema principală de discuţii în cancelariile şcolare şi din Slatina, pe platforma de socializare, la secţiuea messenger, ne-a sosit un text, care aparţine unui tânăr, fost elev al Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, care prezintă experienţa sa cu profesoarele Valentina Ciulavu (chimie) şi Angelica Mihai (matematică).

Vă redăm întocmai textul tânărului:
„Despre doamna de chimie, doamna Ciulavu, nu am foarte multe de spus, pentru că fiind la un profil care pune accent mai mult pe matematică, dumneaei ne-a lăsat putin mai liberi. Noi o consideram și o vedeam ca fiind una dintre profesoarele de treabă pe care chiar ar fi greu să o superi cu ceva. Am avut momente când lăsăm sala de clasa goală fără să o anunțăm și tot nu aveam probleme cu dumneaei.

Despre doamna Angelica mi se pare o aberație totală, cum că ar fi putut să îl bată pe acel copil, am făcut 4 ani ore cu dumneaei. Într-adevăr, era una din profesoarele mai dure pentru care cu toții purtam un respect deosebit și nu din cauza fricii, ci datorită modului prin care comunica cu noi. În acei 4 ani, doamna profesoară a avut un singur scandal cu un coleg de clasa, scandal de la care s-a ajuns la director, dar nu s-a apelat niciun moment la violență și nu a fost acuzată de așa ceva.

E foarte ciudat că noi, cei care am terminat nu de mult, nu avem de adus asemenea acuzații asupra profesorilor, iar cei care vin din urmă sunt revoltați total. Ceva se bate cap în cap.

Doamna Angelica avea pretenții de la elevi, indiferent de profilul la care erau și chiar dacă te vedea că nu poți și nu te duce capul, tot încerca să se țină de tine încât să iei bacul.

E și ea om ca oricare altul și se poate enerva și poate a scăpat o palmă (sigur nu nemotivată), dar, până a ajunge să bați un elev, e cale lungă.

Încă am prieteni care sunt la liceu și am cerut și eu mai multe informații despre acest copil agresat și mi au spus că e un ciudat despre care ei cred că ar avea și ceva probleme psihice”

Cazul elevului Teodor-Mihai Stan, elev la Liceul „Mihai Viteazul” din Caracal a explodat vineri, după ce acesta a depus o plângere împotriva profesoarelor despre care spune că l-au agresat.
Acesta a publicat o scrisoare, pe care am publicat-o AICI, în care povesteşte prin cea trecut în ultimii ani.

2 COMENTARII

 1. „E și ea om ca oricare altul și se poate enerva și poate a scăpat o palmă (sigur nu nemotivată), dar, până a ajunge să bați un elev, e cale lungă.”

  Dacă cel mai frumos lucru pe care îl puteți spune în apărarea doamnei Mihai este că „poate a scăpat o palmă”, ne putem imagina cum se comportă doamna la ore.

  Dacă mai și considerați că o palmă dată de către un profesor unui elev poate fi motivată, înțelegem că sistemul de învățământ are probleme grave nerezolvate de ani de zile.

  Dacă o profesoară „a scăpat o palmă”, ar trebui să primească ajutor specializat. Până atunci, nu are ce căuta într-o unitate de învățământ unde are minori în grija ei. Așa se procedează în lumea civilizată și așa ar trebui să învățăm să facem și noi.

  Cum ați reacționa voi dacă funcționara de la poștă, casierul de la Kaufland sau doamna de la fisc v-ar trage o palmă (sigur nu nemotivată)? Ce ați face? I-ați trage și voi o palmă? Ați considera că poate ați greșit voi cu ceva? V-ați duce la cea mai apropiată secție de poliție să depuneți o plângere? Elevul a ales singura cale posibilă în 2023.

  În cazul de față, profesorul este un prestator de servicii. Elevul este beneficiarul acestor servicii. Urletele, jignirile, amenințările și palmele scăpate pur și simplu nu se pot tolera.

  Dacă cel mai urât lucru pe care îl puteți spune despre elevul agresat este că „mi au spus că e un ciudat despre care ei cred că ar avea și ceva probleme psihice”, este clar ce se încearcă acum.

  PS: Se fac angajări la Kaufland.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...