test

Elicopterul care îl transporta pe președintele iranian Raisi s-a prăbuşit. Căutări în curs

Date:

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi a suferit o „aterizare dură”, a informat televiziunea de stat, în timp ce oficialii au declarat că operațiuni extinse de căutare au fost în desfășurare, dar au fost împiedicate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Presa de stat iraniană a declarat că accidentul a avut loc duminică lângă Jolfa, în provincia Azerbaidjan de Est a Iranului, în nordul țării.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situație într-o întâlnire cu familiile personalului Corpului Gărzii Revoluționare și a îndemnat țara să se roage pentru Raisi și alții care se aflau în elicopter.

„Sperăm ca Dumnezeu să-l returneze pe onorabilul președinte și pe tovarășii săi în brațele națiunii”, a spus el. El le-a îndemnat, de asemenea, iranienilor să nu-și facă griji și a subliniat că nu va exista „nicio întrerupere” în guvernare.

Ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, guvernatorul Azerbaidjanului de Est Malek Rahmati și ayatollahul Mohammad Ali Ale-Hashem, reprezentantul liderului suprem iranian în provincie, se aflau în același elicopter cu Raisi, a informat presa de stat.

Au fost trimise echipe de salvare
Ministrul de Interne Ahmad Vahidi a declarat pentru televiziunea de stat că diverse echipe de salvare încercau să ajungă la locul accidentului, dar ar putea dura ceva timp din cauza ceții și a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Vahidi a confirmat că a fost stabilit un contact radio cu elicopterul, dar nu a oferit alte detalii și a sugerat că liniile de comunicație au fost întrerupte.

Șeful militar iranian, generalul-maior Mohammad Bagheri, a declarat duminică mai târziu că „toate facilitățile, echipamentele și capacitățile armatei, corpului armatei și comandamentului poliției ar trebui folosite pentru a oferi ajutor și pentru a căuta elicopterul președintelui și însoțitorii săi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Senatoarea Siminica Mirea: „Purtaţi IA noastră, fiţi mândri de identitatea românească!”

Ziua de 24 iunie este recunoscută drept Ziua Internaţională...

EXCLUSIV | Care era numele real al poetului Ion Minulescu

În broşura intitulată: „I. Minulescu - Nu sunt ce...

Investiţie în DJ657. Marius Oprescu a semnat contractul

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a semnat azi,...

Lucrări la infrastructura rutieră în Slatina. Ce străzi sunt vizate

Primăria Slatina anunţă realizarea unor lucrări la infrastructura rutieră...