test

Fără alimente nesănătoase pe o rază de 500 m în jurul școlilor. Lista produselor interzise de Ministerul Sănătăţii minorilor

Date:

Pe site-ul Ministerului Sănătății se află postat un document expus dezbaterii publică. Este un proiect de ordin prin care se prevăd mai multe măsuri pentru sănătatea copiilor și adolescenților.
Potrivit acestui document, pe strada de acces a copiilor și tinerilor în unitățile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor (n.r. grădinițe, școli, licee), cu excepția unităților de învățământ universitar, pe o rază de 500 m, este interzisă comercializarea către minori, a alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor, a băuturilor energizante, a cafelei și a altor produse interzise minorilor, conform legislației în vigoare, de către unitățile autorizate să comercializeze produse alimentare.

Conform proiectului, printre alimentele considerate nesănătoase pentru copii, în special preșcolari și școlari, se regăsesc cele bogate în zaharuri (precum prăjiturile și bomboanele), grăsimi (cum ar fi hamburgerii și pizza), sare (cum ar fi chipsurile și biscuiții sărați), precum și alte alimente pregătite prin prăjire (cum ar fi cartofii prăjiți).

Dacă ordinul va fi aprobat de ministrul Sănătății, unitățile de alimentație publice și magazinele aflate pe o rază mai mare de 500 de m față de școli, licee și grădinițe, vor fi obligate să nu mai comercializeze alimente și băuturi considerate nesănătoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Senatoarea Siminica Mirea: „Purtaţi IA noastră, fiţi mândri de identitatea românească!”

Ziua de 24 iunie este recunoscută drept Ziua Internaţională...

EXCLUSIV | Care era numele real al poetului Ion Minulescu

În broşura intitulată: „I. Minulescu - Nu sunt ce...

Investiţie în DJ657. Marius Oprescu a semnat contractul

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a semnat azi,...

Lucrări la infrastructura rutieră în Slatina. Ce străzi sunt vizate

Primăria Slatina anunţă realizarea unor lucrări la infrastructura rutieră...