Free Porn
xbporn

EXCLUSIV | Care era numele real al poetului Ion Minulescu

Date:

În broşura intitulată: „I. Minulescu – Nu sunt ce par a fi”, Bucureşti 1941, la pagina 5, citim: „De când am început să mă numesc Minulescu Ion, numele acesta, după cum vedeţi, l-am păstrat pînă azi cu sfinţenia cuvenită unui nume adevărat…”

Primele cuvinte ale acestei afirmaţii ne-au îndemnat să pornim pe urmele adevăratului nume pe care l-a avut Minulescu la naştere, mai ales că nici unul din criticii şi istoricii literari nu înregistrează numele de familie al acestui scriitor decât aşa cum îl cunoaştem cu toţii astăzi: MINULESCU.

Certificat de naştere – Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” Slatina

Nici chiar cei care s-au ocupat recent de viaţa şi opera sa nu ne oferă alte informaţii despre numele său adevărat. Matei Călinescu, în studiul introductiv la volumul „Ion Minulescu – Versuri”, ne spune că poetul „era copilul postum al lui Tudor Minculescu, negustor pielar…”
În Dicţionarul Enciclopedic Român îl găsim notat în acelaşi fel: MINULESCU, fără nici o referire la un alt nume.
Actul de naştere original, descoperit la Arhivele Statului din Bucureşti, ne oferă un alt nume: M1NCULESCU. Într- adevăr, în cele două registre pentru născuţi pe anul 1881, care sunt identice, la actul nr. 9, citim:
„Act de naştere al copilului loan, de sex masculin, născut în Bucureşti, ieri seară la orele 8 şi jumătate, în casa părinţilor săi din suburbia Curtea-Veche, str. Covaci nr. 15, fiu legitim al decedatului Tudor MINCULESCU şi al D-nei Alexandrina MINCULESOU, de 20 ani, născută Ciucă…”.

Martori la declararea noului născut sunt „D-lui Ciucă Ştefan de 59 ani, cavaf din Slatina (Olt), bunul copilului, şi D-lul Tănase Zamfirescu de 32 ani, pielar din str. Şepcari nr. 6, care au subscris împreună cu declaranta şi cu noi acest act…”. Actul este scris în registru la 8 ianuarie 1881. Extractul de naştere nr. 914 din 21 decembrie 1881, păstrat în Arhivele Statului din Piteşti, Fondul Liceului „Nicolae Bălcescu”, dosarul nr. 37/1897, înregistrează acelaşi nume: MINCULESCU.
Prin urmare, numele adevărat al poetului Minulescu este MINCULESCU. Se naşte întrebarea: cine şi în ce împrejurări a schimbat numele scriitorului din MINCULESCU în MINULESCU?

Sigur este faptul că numele a fost schimbat înainte de a fi înscris la liceul din Piteşti, pentru că în clasa I de liceu este trecut în documentele şcolare cu mumele Minulescu. Nu poetul şi-a schimbat numele, căci la vârsta fragedă din clasa I de liceu, nu-şi putea lua această libertate. În timoul liceului, Minulescu scrie poezii pe care le semnează „I. M. Nirvan

Altcineva, deci, a făcut această schimbare de nume din IOAN MINCULESCU în ION MINULESCU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Romula Fest, o nouă ediţie. Cine sunt invitaţii speciali

În zilele de 23 şi 24 august a.c., Reşca,...

Nicolae Ciucă, vizită la Olt!

Prezent astăzi la Slatina, preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae...

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...