GALERIE FOTO | „Noaptea Muzeelor” 2023, un succes al Muzeului Judeţean Olt

Date:

Şi în acest an, Muzeul Judeţean Olt şi secţiile subordonate din Slatina, Galeria Artis şi Casa memorială „Gunka şi Spiru Vergulescu”, şi-au deschis larg porţile, pentru a primi vizitatorii în cadrul evenimentului internaţional „Noaptea Muzeelor”, care a avut loc ieri, 13 mai 2023.

Ediţia din acest an a venit cu un număr mare de vizitatori, cum rar s-a mai întâmplat.

„Un eveniment deosebit, o noapte de neuitat! Noaptea Muzeelor, animată de minunații elevi și dascăli de la Liceul Economic „P.S.Aurelian” din Slatina, împreună cu personalul Muzeului Județean Olt care au reușit sa facă pentru vizitatori sosiți de cu seara până la miez de noapte, o noapte de neuitat! Mulțumesc publicului slătinean pentru prezența într-un număr atât de mare și tuturor celor care au participat la realizarea și promovarea acestui eveniment!”, declară George Smarandache.

Seara a început cu o paradă a portului popular, în ajunul zilei dedicate veşmintelor folclorice purtate de înaintaşi. La ora 18:00, pe scările muzeului şi în Parcul „Eugen Ionescu” au defilat zeci de elevi Liceul Economic „P.S.Aurelian”, din Slatina, îmbrăcaţi în straie populare.
În acest timp au fost deschise atelierele de confecţionare a brăţărilor din mărgele, de scriere pe tăblițe cerate cu stillus-ul, modelaj în lut şi pictură pe sticlă.
Unul căte unul, au venit şi vizatorii care au aglomerat secţiile vizitate. Ultima grupă de vizitatori a intrat la ora 24:00.LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Cadou de Moş Nicolae pentru Verguleasa

Moş Nicolae a venit la Verguleasa cu un cadou...

Şedinţă extraordinară misterioasă la CJ Olt. Proiectele nu sunt publice

Vineri, 8 decembrie 2023, este programată o şedinţă extraordinară...

Fostul liceu Agricol din Slatina, sediu provizoriu pentru DGASPC Olt

În perioada următoare, la sediul Direcţiei Generale de Asistență...

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, drum drept spre inaugurare. Încep inspecţiile la lucrări

Începând de mâine, 5 decembrie a.c., prin dispoziţia directorului...