IMAGINEA SĂPTĂMÂNII | S-a găsit cinema la Slatina

Date:

De mai bine de trei ani, capitala judeţului Olt, Slatina, nu are cinema. Situaţie care se repetă după 20 de ani. Fostul Cinema „Alutus” a fost desfiinţat şi spaţiul a fost modificat pentru a face loc Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, dotat cu două săli mici de cinema şi o sală mai mare pentru spectacole şi concerte.
Cândva, municipiul Slatina era împânzit de cinematografe, din perioada interbelică până puţin după 1990.
În ultimii ani, cât cinematograful a lipsit din locurile de petrecut timpul liber, în fiecare vară au funcţionat cinematografe în aer liber, în cadrul unor festivaluri organizate în anotimpul fierbinte.

Într-un local slătinean, unde fumul de mici trece pe la nasul fiecărui om, mușteriii priveau la film, la televizorul deschis pe postul Kanal D. Din imagine reiese că rula un film din seria de comedii franceze „Jandarmii”, cu Louis de Funes în rolul principal.

Slătinenii vor să vadă, dar nu are cine să le dea să vadă. Găsesc soluţii. Noroc cu barurile şi restaurantele dotate cu televizoare… Primăria capitalei de judeţ nu a găsit rezolvare. Sunt câteva soluţii, unele foarte simple. Ţinând cont că există un serviciu de cultură, comisie de cultură la nivelul Consiliului Local, e treaba dânşilor să prezinte propunerile şi soluţiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...