„Încuratul cailor de Sân’ Toader” de la Brâncoveni, o nouă ediţie de succes. Participanţi din Iaşi şi Covasna

Date:

Aflat la cea de-a XIII-a ediţie, prin grija primarului gospodar al comunei Brâncoveni, Ion Cheroiu, concursul naţional „Încuratul cailor de Sân’ Toader” a bifat un nou succes. Ediţia de anul acesta a venit cu o nouă probă şi cu noi concurenţi, unii dintre el din judeţele Covasna şi Iaşi. Peste 60 de participanţi s-au întrecut în competiţia cu tradiţie de la Brâncoveni.

Premieră la ediţia a XIII-a
Evenimentul a debutat la ora 11, pe stadionul din satul Mărgheni, cu o demonstraţie de echitaţie, urmat de concursul de tracţiune buşteni. Pe lângă proba „Simplu” – buştean de 1300 kg, anul acesta a avut loc şi o premieră. Este vorba de tracţiune buştean de 1600 kg dublu (cu doi cai). Ultima probă a fost cea de frumuseţe.

Au susţinut momente muzicale „Mândruțele de la Olt”, Ansamblul „Mugurașii Brâncovenilor” şi Marga Dîrnea. De asemenea, au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Ziua a continuat cu spectacole de muzică populară oferite de Constantin Enceanu, Roberta Crintea, Marian Medregoniu, Florin Grigore, Mady De La Slatina şi Miruna de la Pitești.

Ion Cheroiu, bucuros de oaspeţi
Primarul comunei Brâncoveni, un iubitor de cai şi un păstrător al vechilor tradiţii, s-a adresat audienţei la debutul evenimentelor. Alături de acesta s-a aflat şi o parte a echipei administrative şi politice de la nivelul judeţului Olt.

„Ne aflăm la cea de a XIII-a ediție a Sărbătorii Încuratului Cailor de Sân’ Toder de la Brâncoveni, o ediție specială, o sărbătoare națională aș zice, având în vedere numărul mare de concurenți. S-au înscris peste 60 de concurenți din 12 județe, dar și numărul mare de spectatori care se anunță. Această sărbătoare are scopul de a păstra și a promova, în același timp, obiceiul tradițional local de Sfântul Toader. Vom începe ediția de astăzi cu un program de echitație, după care vom alege cel mai frumos cal, cea mai frumoasă trăsură, cel mai frumos ponei, iar proba noastră forte este tracțiune cai, la buștean. Este o premieră astăzi, la cererea oaspeților noștri, mai avem o probă nouă, tracțiune cai la buștean. Avem doi bușteni, unul care are 1.300 kilograme, iar la cel de al doilea, la doi cai, 1.600 de kilograme. Avem concurenți din județele Covasna, vreo trei reprezentanți, de la Argeș, de la Iași, de la Hunedoara, Hațeg, de la Dâmbovița, mai mulți concurenți, Argeș, Teleorman, din Olt, Brașov. Sunt vreo 12 judeţe participante”, a declarat primarul Ion Cheroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...