Free Porn
xbporn

INTERVIU | Elena Iotu, candidatul USR pentru Primăria Slatina: „Voi începe exact cu acest proiect: Fără bariere între instituții și slătineni”

Date:

Candidata USR la Primăria Slatina, Elena Iotu, vorbeşte despre motivele care au determinat-o să revină în politică şi să candideze la scaunul de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. Ea spune că PNL este un partid care mai e liberal doar cu numele, aşa că alegerea USR a fost una cât se poate de firească. În ceea ce priveşte planurile pentru mandatul său la Primărie, Elena Iotu crede că în primul rând e nevoie să nu mai existe bariere între instituţii şi slătineni.

Ce v-a determinat să reveniți în viața politică?
În primul rând, trebuie să recunosc că dragostea pentru acest oraș și responsabilitatea față de comunitate m-au adus înapoi în arena politică. După o perioadă de aproape cinci ani în care m-am dedicat familiei mele și am obținut o perspectivă mai largă asupra nevoilor comunității, am simțit că pot aduce o contribuție semnificativă, dar mai ales necesară unei viitoare proiecții clare pentru un oraș cu un potențial enorm de modernizare, așa cum este Slatina. Deconectându-ne de la viața politică activă, orizontul se modifică, lucrurile devin mai clare, te reconectezi la viața reală, cu bune și cu rele, într-un cuvânt te reancorezi în realitate, te reîncarci cu energie și forțe proaspete. A fost, în fapt, o actualizare organică a felului meu de a fi, un exercițiu pe care îl recomand tuturor politicienilor din județul nostru și din România.

De ce ați ales USR, în locul unei – să zicem – reveniri în PNL și cum vedeți ceea ce se întâmplă pe dreapta eșichierului politic, având în vedere că la nivel central PNL s-a adăpostit sub aripa PSD?
Noi, românii avem această vorbă mare, din popor: „Noaptea este un sfetnic bun!”. Suntem oameni și uneori avem tendința de a ne pierde în detalii sau „a ne lua cu treabă” și câteodată, unii oameni uită cine sunt, de unde vin… și unde vor să meargă. Acesta este sentimentul meu în privința situației în care se află acum PNL.
Să nu uităm că PNL nu se află la prima abatere de o asemenea anvergură. Nu cred că trebuie să avem vreo reținere în a spune răspicat că Partidul Național Liberal, sau ce obișnuia să fie PNL, odată, nu mai există. Acesta este adevărul. Tot ce a mai rămas de PNL, sunt doar aceste trei inițiale lipsite de conținut. Bineînțeles, asta nu înseamnă că liberalismul românesc și-a încetat existența. Nici nu încape vorbă.
Deși timid, consider că declicul apariției noii versiuni a liberalismului românesc modern, cât se poate de neaoș, a avut loc odată cu apariția USR, iar alegerea pe care am făcut-o nu este deloc întâmplătoare. I-am urmărit îndeaproape (n.r. USR), încă de la înființare, de la extazul înființării și chinurile facerii, încrâncenarea de parcurs și evoluțiile interne, înverșunarea din timpul guvernării, ca de curând să devină o adevărată forță politică în jurul căreia orbitează alți doi parteneri (pentru moment) care la rândul lor împărtășesc tot ceea ce înseamnă bazele fundamentale ale liberalismului. Indiferent de evoluțiile din 2024, pentru mine e clar că acum, la mai bine de treizeci de ani de la revoluție, România a găsit puterea să dea românilor, prin USR, tracțiunea și forța liberală autentică de care țara are nevoie în actualul context european.

E pregătită Slatina să-și aleagă o femeie în fruntea sa?
O întrebare la care nimeni n-ar putea să răspundă cu da sau nu. Slatina ne iubește și ne adăpostește pe toți, la fel, ca o mamă bună. Oricine a venit în Slatina și și-a propus să rămână, a găsit aici posibilitatea de a-și face un rost în viață, de a-și găsi un loc de muncă și mai apoi să-și ia o locuință pentru propria familie. Mai departe, evoluția fiecăruia e diferită, de la om la om. Slatina este un important centru industrial regional, bifând cea mai mare parte a căsuțelor ce reprezintă aspirațiile unui oraș cosmopolit, dar adevăratul său potențial a rămas neexplorat, iar ca acest lucru să se întâmple, este foarte probabil ca exact acest aspect să fie ceea ce îi lipsește Slatinei pentru a trece într-o nouă etapă a evoluției sale.

Care sunt primele trei lucruri pe care le-ați face ca primar al Slatinei?
Sunt foarte multe proiecte de care Slatina are nevoie și aș putea face o listă întreagă. Am, la rândul meu, foarte multe proiecte pentru Slatina, iar realizarea lor este fezabilă pe parcursul mai multor faze ale mandatelor unui primar.
Din respect vis-a-vis de diversitatea opiniilor comunității slătinene, nu voi enumera un top al proiectelor mele, în schimb vă spun care e primul lucru pe care îl voi face ca primar și a cărui înfăptuire este o chestiune de timp foarte scurt: Administrația IOTU va însemna extincția ghișeelor și încheierea definitivă a unei epoci de tristă amintire ce ține de atitudinea toxică a administrației în relația cu slătinenii.
Modernizarea Slatinei nu poate fi făcută decât de o administrație modernă, iar eu voi începe exact cu acest proiect. Fără bariere între instituții și slătineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...

Când se termină cu arşiţa

INMH anunţă preglungirea şi extinderea ariei pe care este...

Papuci copii – ce modele vor fi drăguțe și practice? (P)

Papuci copii pentru grădiniță sau pentru acasă – pe...