O fetiţă, aleasă miss de proprietara casei pe care o va cumpăra când va fi adultă. Povestea Ticuţei Dobrescu

Date:

Astăzi a trecut în nefiinţă Ecaterina „Ticuța” Mușuroaia, căsătorită Dobrescu. O doamnă respectabilă, soţia unui iubit profesor de matematică de la Şcoala Generală Nr. 1 din Slatina.

Ticuţa miss

Ecaterina Dobrescu a lucrat la Uzina de Aluminiu Slatina. În comentarii, la postarea făcută de fiica ei, Dana Dobrescu, câţiva oameni îşi amintesc că au avut un loc de muncă datorită ei.

Născută acum mai bine 90 de ani, cea alintată „Ticuţa” a avut o copilărie frumoasă. Fiindcă a fost frumoasă, a participat la un concurs de miss al grădiniţelor, în 1939.

„Premiul de Miss Grădiniță a fost o păpusă și un milieu din pânză brodată, pe care îl păstrează și astăzi”, spune istoricul Aurelia Grosu.

Din juriu făcea parte şi Ortansa Ionescu, soţia avocatului Ilie Ionescu, proprietară a casei care, mulţi ani mai târziu, va deveni şi proprietatea ei.

Ion Dobrescu

S-a căsătorit cu Ion Dobrescu, un respectat şi greu de uitat profesor de matematică.

O casă de poveste
Familia Dobrescu trăia în casa de vizavi de fosta şcoală „Stefan Protopopescu”, construită în spiritul neoromâneascului.
Casa a aparţinuţ, prima dată, familiei avocatului Ilie Ionescu. După 1932, casa este cumpărată de un negustor de coloniale. Casa este naţionalizată în 1948, luată de la Ionescu şi dată unor activişti de partid. Avocatul Ilie Ionescu moare în închisoare, la Canal, în 1952.
Cu dificultate, casa este cumpărată de familia Dobrescu.

foto: Tiberiu Spirescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Siminica Mirea: „Primăvara începe din interiorul nostru”

Reprezentanţii oltenilor în Parlamentul României au transmis, la debutul...

La ISU Olt! O zi, mai multe evenimente

Ziua de 28 februarie este consacrată Zilei Protecţiei Civile....