test

Cum să îngrijești animalele de companie în sezonul rece

Date:

În ultimele zile, ne-am confruntat cu o scădere semnificativă a temperaturilor în toată țara. Odată cu sosirea temperaturilor scăzute, este esențial să ne amintim că și animalele noastre de companie simt efectele iernii. La fel ca noi, ei depind de măsuri speciale pentru a face față acestor condiții adverse.

Daca ai animale de companie şi vrei să te asiguri că nu suferă de frig , iată câteva recomandări.

Proprietarii ar trebui să facă efort pentru a-și proteja animalele de companie de temperaturile scăzute, deoarece lipsa atenției poate duce la îmbolnăviri sau agravarea celor existente.

Acest lucru se datorează faptului că temperaturile scăzute generează stres metabolic atât la oameni, cât și la animale. La animalele de companie, se manifestă prin micșorare, încovoiere pentru a proteja abdomenul și tremurături ca reacții la frigul mediului, cu consecințe directe asupra bunăstării lor corporale.

Este necesară o îngrijire specială a animalelor în vârstă. Acestea sunt vulnerabile, din cauza cantității mai mici de grăsime corporală și imaturității metabolice. În plus, pacienții geriatrici cu patologii ortopedice, articulare sau boli cronice fac față frigului mai puțin eficient, deoarece durerea și uzura metabolică cresc odată cu temperaturile scăzute.

Este importantă adăpostirea animalelor de companie în interior în perioadele reci, evitând expunerea acestora la aer și la temperaturi ambientale scăzute.

În plus, trebuie acordată o atenție deosebită îngrijirii blănii animalelor de companie. În timpul iernii, haina joacă un rol crucial în protejarea împotriva frigului.

Pentru animalele de companie cu blană rară, recomandarea este de a explora alte modalități de a oferi protecție. În termeni generali, puteți folosi îmbrăcăminte caldă, dar cu anumite considerații. Este esențial să observați cum îmbrăcămintea se potrivește animalelor și să vă asigurați că nu provoacă disconfort, deoarece unii ar putea să nu fie familiarizați cu purtarea hainelor și să simtă disconfort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Senatoarea Siminica Mirea: „Purtaţi IA noastră, fiţi mândri de identitatea românească!”

Ziua de 24 iunie este recunoscută drept Ziua Internaţională...

EXCLUSIV | Care era numele real al poetului Ion Minulescu

În broşura intitulată: „I. Minulescu - Nu sunt ce...

Investiţie în DJ657. Marius Oprescu a semnat contractul

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a semnat azi,...

Lucrări la infrastructura rutieră în Slatina. Ce străzi sunt vizate

Primăria Slatina anunţă realizarea unor lucrări la infrastructura rutieră...