Senatorul PSD Siminica Mirea: ”Peste 2,5 milioane de persoane vor beneficia și în acest an de sprijin pentru alimente”

Date:

Senatorul de Olt Siminica Mirea anunță că Guvernul condus de PSD rămâne fidel angajamentului de a susține cât se poate de mult populația vulnerabilă. Astfel, peste 2,5 milioane de persoane vor primi și-n acest an câte 1.500 de lei, în șase tranșe, sprijin pentru alimente. În februarie va fi prima alimentare a cardurilor sociale. Totodată, pragul veniturilor care definesc persoanele eligibile a fost majorat de la 1.700 la 2.000 de lei/lună:
Guvernul condus de premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, își menține angajamentul ferm față de populația vulnerabilă. Peste 2,5 milioane de persoane vor beneficia și în acest an de sprijin pentru alimente, în valoare de 1.500 de lei, distribuit în șase tranșe. Prima alimentare a cardurilor dedicate se va realiza în luna februarie.
Până în luna februarie, se va efectua actualizarea bazei de date, întrucât Guvernul A MAJORAT pragul de venituri eligibile de la 1.700 la 2.000 de lei/lună. Această măsură asigură menținerea sprijinului pentru beneficiarii care au primit cardurile și în anul precedent.
În acest sens, indexarea pensiilor sau a veniturilor cu rata inflației nu va exclude persoanele vulnerabile de la acest sprijin. Măsura are ca scop protejarea acestora de impactul negativ al inflației. Prin ridicarea pragului maxim la 2.000 de lei, se asigură includerea tuturor celor care ar fi ieșit din program din cauza indexării veniturilor.
Așadar, cardurile în valoare de 250 de lei, se acordă o dată la 2 luni pentru persoanele cu venituri de până în 2.000 de lei. Eligibile sunt și familiile cu cel puțin 2 copii, având un venit de maxim 675 de lei pe membru de familie.
Guvernul reafirmă, încă o dată, determinarea de a sprijini categoriile vulnerabile și de a asigura accesul la necesitățile de bază pentru toți cetățenii afectați.
” a transmis social-democratul oltean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Siminica Mirea: „Primăvara începe din interiorul nostru”

Reprezentanţii oltenilor în Parlamentul României au transmis, la debutul...

La ISU Olt! O zi, mai multe evenimente

Ziua de 28 februarie este consacrată Zilei Protecţiei Civile....