O fi văzut Darius Vâlcov scena nud? Lavinia Şandru, în rolul Mariei Tănase | FILMUL COMPLET

Date:

În vara anului trecut, în sălile de cinema, se proiecta filmul „Maria Tănase”, care o are în rolul legendarei soliste pe Lavinia Şandru, mama fetei fostului edil-şef al Slatinei, Darius Vâlcov.

Filmul este o producţie simplă, în zona mediocrităţii. Reuşeşte însă să nu fie un film plictisitor, ci o producţie de un amatorism nevinovat, cu buget redus, însă care îşi atinge ţelul în mod onest. Dar nu este acel film de văzut şi a doua oară.

Lavinia Şandru (actriţă de meserie) este naturală în felul ei, chiar dacă nu a împrumutat nimic din personalitatea Mariei Tănase, pasărea măiastră a muzicii româneşti.

Sinopsis:
Maria Munteanu Tănase era a treilea copil al florarului Ion Coandă Tănase şi a Anei Munteanu.
La 20 de ani, Maria Tănase îl cunoaşte pe doctorul Marian Vasilescu, care venise la localul „La Regele Sifoanelor” (în realitate „Bufet de 7 lei”). Ea îi dă vestea că este însărcinată, dar el o forţează să avorteze.
La un moment dat, la uşa Mariei, doi bărbaţi căutau jidani. În scena respectivă, o dublură cu tatuaje pe braţe, apare nud şi deschide uşa bărbaţilor (min 22:57).
Maria este urmărită de legionari, care voiau să îi distrugă discurile pe motiv că distorsiona folclorul românesc. Ea este ajutată de un admirator din serviciile de securitate cu care se iubea.
La un sanatoriu, unde erau internaţi răniţi de război, îl reîntâlneşte pe doctorul Vasilescu, fără un picior şi grav rănit.
După un timp, Maria află că suferă de cancer la plămâni şi îşi anulează turneul. Deşi îşi face planuri pentru un nou turneu, aceasta, aflată pe un pat de spital, se stinge în luna iunie a anului 1963.

Pelicula este o coproducţie cu Studioul de Creatie Cinematografica al Ministerului Culturii, fiind finanţată de Centrul Naţional al Cinematografiei
Filmul este regizat de Mihai Constantinescu, fost director la Sahia Film.
Din distribuţie mai fac parte: Ioana Calotă, fiica Floarei Calotă, Adrian Păduraru, Marius Florea Vizante sau Gabriel Spahiu.

Filmul a golit bugetul statului român de 4.904.560 lei, conform Hotărârii CNC, nr. 246 din 06.09.2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...