Valeriu Nicolae, omul liber! Despre vidanja numită politică şi recăpătarea puterii cetăţenilor prin liberul acces la informaţii

Date:

La o întâlnire, care a avut loc sâmbătă, într-un subsol din Craiova, unde nu se simte putoarea politică de la suprafaţă, Valeriu Nicolae (n.n. omul care nu are nevoie de nicio prezentare), a vorbit în faţa a vreo 50 de persoane. Participanţii, care au interacţionat cu omul liber, sunt cetăţeni din zona meritocraţiei – intelectuali cu diplome pe bune, din diverse zone bune.

50 de oameni, ca o Agora din tărâmul elen al democraţiei, care vor şi ştiu că accesul la informaţii publice este liber şi oferă libertate şi putere cetăţeanului.
La Craiova, trandafirii au mai multe culori, dar administraţia locală, luată pe persoană fizică, are o singură culoare, cea a părului doamnei Lia Olguţa Vasilescu, măritată cu bărbatul al cărui nume nu îl poartă.
La Primăria Craiova, autorizaţiile de construcţie, care cu greu sunt postate pe pagina de internet a instituţiei, sunt protejate în urma unui telefon. La celălalt capăt al firului telefonului mobil, o voce de damă solicita instituţiei Băniei, să nu publice numele, că încalcă GDPR. Imediat după telefonul spontan în mod organizat, toate autorizaţiile de atunci şi care au urmat, au beneficiat de protecţia totală. Ca să nu afle lumee datele cu caracter personal, nu cine sunt clienţii cu şmenuri.

O altă temă, de data aceasta una romantică, de familie, îi are în obiectiv pe soţii Daea, care d-aia fac ce vor, pentru că pot.

Camelia Luchian, actuala femeie din viaţa pensionarului-şef de la Agricultură, Petre Daea, este mai mică cu 18 ani decât bărbatul ei fatal.
Doamna doctor în agronomie a fost cunoscută de domnul în urma unei vizite oficiale la o fermă piscicolă (n.n. Cyprinus SA Vaslui, unde administrator era doamna) din Cârja, pe vremea când el era secretar de stat la Agricultură.
Timpul a trecut, la fel şi doamna a trecut. De la firmă, la o altă „firmă”. Doamna este director al Direcției Management Resurse Umane din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Chiar din 2016 până în zilele noastre. Cum s-ar zice, ceva conflict de interese.

Oltul nu a fost ferit, pentru că ne leagă un drum expres de Dolj, fără tronsonul 1.
Preferaţii omului liber au fost fraţii Stănescu. Doi fraţi nedespărţiţi doar de râul Olt. În caz că era o curiozitate ce mai fac, ei sunt bine. Cel mare e senator, că-i mai mare, iar altul e directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, că tot mare e, dar e mai mic ca vârstă.
„Ambii frați au interese financiare enorme în agricultură, iar județul Olt e fruntaș la bani primiți de la ministerul dezvoltării în perioadele PSD-iste.”, după cum scria omul liber printr-o postare. În agricultura de la Vişina totul bine. Banii nu ies din pământ, dar pică de unde trebuie.

Totul se întâmplă pentru că oamenii, ocupaţi cu ale lor şi cu ceva teamă în sân, nu apelează la cea mai simplă formă de comunicare cu un om politic sau cu o instituţie: liberul acces la informaţie. Puterea este la cetăţean, informaţia e pentru el. Cei care nu dau informaţia, ori ascund ceva, ori sfidează cetăţeanul. Oamenilor politici le este frică de pofta cetăţeanului de liberă informaţie. Pentru că libera informaţie este glonţul care ucide dictatorul din fiecare politician. Fără nicio punere în scenă, numită Revoluţie, fără 10 august 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...