Obiectivele prefectului de Olt. Mario De Mezzo: „Îmi doresc să fiu un prefect pentru oamenii acestui judeţ”

Date:

Cu începere de la ora 11, punctual, noul prefect al judeţului Olt, Mario De Mezzo, s-a prezentat în faţa jurnaliştilor, pentru a susţine prima conferinţă de presă din mandatul său de reprezentant al guvernului în teritoriu.

Cele patru obiective generale
În cadrul primei conferinţe de presă din istoria Prefecturii Olt transmisă live, prefectul Mario De Mezzo a făcut cunoscute patru dintre obiectivele sale primordiale.

În domeniul Sănătăţii, acesta vrea ca la Olt să existe servicii medicale de calitate și accesibile, în special la serviciile de bază în mediul rural.

Pe plan economic, demnitarul judeţean îşi doreşte stimularea proiectelor de investiţii şi atragerea de investitori în judeţul Olt
„Identificarea de investiții noi în Slatina și în județul Olt, în paralel cu programe de formare și reconversie profesională”, spune acesta.

Educația este un al punct important pe agenda prefectului. Acesta doreşte ca toţi copiii să aibă acces la educație alternativă. De asemenea, îşi propune şi dezvoltarea învățământului dual la nivelul județului Olt, punct strâns legal de cel anterior.
Şi, nu în ultimul rând, eficientizarea serviciilor publice prin digitalizare și modernizare, implementarea legii 9/2023, care elimină copiile și obiectele de papetărie din interacțiunea cu cetățenii, la nivelul tuturor instituțiilor publice din județ.

Prefectul doreşte ca instituţia pe care o conduce să fie una deschisă pentru public, să păstreze un contact permanent cu oamenii. Pe de altă parte, prefectul a dispus în instituţie ca orice cetăţean va dori numărul său de contact, să-l pună la dispoziţie. Mario De Mezzo obişnuieşte să meargă printre cetăţeni şi să află de la ei problemele şi ideile lor.
„Eu voi fi un prefect în contact cu oamenii, în dialog cu ei. Iar dacă cineva sună la cancelaria prefectului şi nu primeşte numărul de telefon mobil, cu siguranţă mă va vedea pe stradă şi îl rog să vină să-mi spună. Iar eu voi lua măsuri în cancelaria prefectului pentru astfel de lucruri să nu existe. Îmi doresc să fiu un prefect al oamenilor şi pentru oamenii acestui judeţ”, mai spune De Mezzo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ce se întâmplă de mâine cu 14 din cele 16 spaţii de servicii de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti

Cum licitaţiile pentru cele 14 spaţii de servicii nu...

Ovidiu Marin – un caracalean, inspector la Formula 1

Născut la Caracal, plecat departe de acasă, ajuns să...