Olt: 52 de kilometri de piste de biciclete realizați prin PNRR

Date:

52 de km de piste de biciclete, pe malul Dunării, vor fi realizați în județul Olt, în cadrul proiectului „Traseu Eurovelo 6 Mehedinți-Dolj-Olt”. Localitățile din Olt care vor fi străbătute de acest traseu sunt: Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea și Gârcov.

Realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Mehedinți și Consiliul Județean Dolj, în calitate de lider, proiectul a fost aprobat în cadrul PNRR, Componenta C11 – TURISM ȘI CULTURĂ, Investiția I.4 – Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice.

În cadrul acestui obiectiv de investiții, vor fi realizați în total 356 de km, din care 52 de km în județul nostru.
Investiția vizează amenajarea unui traseu cicloturistic sigur pentru bicicliști, traseu care pornește din Drobeta Turnu Severin și ajunge la limita dintre Olt și Teleorman, desfășurându-se de-a lungul Dunării. Valoarea acestui proiect se ridică la peste 29,3 milioane euro.
De asemenea, proiectul este unul de anvergură, întrucât vizează amenajarea unei secțiuni din ruta europeană EuroVelo6 Atlantic – Marea Neagră, cunoscută și sub denumirea de „Euro-velo-ruta fluviilor” sau „Pista ciclabilă europeană a fluviilor”, cea mai importantă rută ciclabilă europeană.
„Traseu EuroVelo 6 Mehedinți – Dolj – Olt“ a primit al doilea cel mai mare punctaj, în urma evaluării, de către experţii Ministerului Dezvoltării, a propunerilor înaintate de 27 de consilii județene și parteneri ai acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...