Free Porn
xbporn

OUG 84 – „noaptea, ca hoţii”, un pic abuzivă

Date:

Ordonanţa de Urgenţă, dată discret de Guvernul României, a deranjat românii aflaţi la concerte cu Babasha, la meciurile EURO şi la festivalurile verii. Actul normativ prevede acţiuni care încalcă flagrant Constituţia României, Articolul 48 (1): „Orice persoană acuzată este prezumată nevinovată până ce vinovăția va fi stabilită în conformitate cu legea”.
Practic, şoferii care refuză testarea cu drug-test, rămân pe loc fără permis. Chiar dacă cer analize la sânge. O altă modificare la Articolul 88 aln. 5, este adăugarea unui indice (1), care prevede:
„(5^1) În cazul în care concentrația alcoolică este de până la 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat inclusiv, persoana prevăzută la alin. (5) îi poate solicita polițistului rutier să îi efectueze o a doua testare după 15 minute, dar nu mai mult de 20 de minute de la primul test. În această situație, prezintă valoare juridică rezultatul celei mai mici concentrații de alcool pur în aerul expirat.”. O a doua testare nu mai permite şoferului să ceară analize la sânge.
Rezultatul testelor de sânge poate sosi şi după 12 luni, ceea ce înseamnă că şoferul va rămâne cu permisul suspendat. Indiferent dacă rezultatul va fi negativ, anul fără permis va fi un an pierdut.

În judeţul Olt, conform platformei civice DECLIC, unul din două teste cu drug-test pozitive sunt FALS POZITIV, ceea ce înseamnă o eroare 50%, după cum arată rezultatele de laborator.

Pe 11 iulie 2024, cu începere de la ora 18:00, în Piaţa Victoriei din Capitală, va fi organizat un protest împotriva noii OUG 84.

Petiţia poate fi semnată AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Romula Fest, o nouă ediţie. Cine sunt invitaţii speciali

În zilele de 23 şi 24 august a.c., Reşca,...

Nicolae Ciucă, vizită la Olt!

Prezent astăzi la Slatina, preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae...

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...