PENTRU PALESTINA ŞI LUME

Date:

Regiunea Palestinei din 7 octombrie a intrat într-un război teribil. Și, bineînțeles, acolo florile s-au ofilit și soarele a dispărut pentru că a venit întunericul, iar tinerii nu pot cânta, iar copiii nu se pot juca nepăsători pe străzi, iar porumbeii albi ai păcii nu zboară pe cerul mohorât.
Și cine este de vină pentru această tragedie? Este vina poporului israelian? Este vina poporului palestinian? În mod clar, nu. Ambele popoare sunt nevinovate și bune. Israelienii au dreptul să aibă propriul lor stat, dar la fel și palestinienii trebuie să aibă propria lor bucată de pământ cu statut de stat. Dar politicienii, și în primul rând ai părții puternice israeliene, în toți anii precedenți, nu au făcut pașii corecti necesari pentru a rezolva această problemă fierbinte în regiunea Orientului Mijlociu, rezultând situația tragică actuală.
Și, desigur, popoarele din întreaga lume sunt nevinovate și bune. Oamenii din fiecare țară în mare parte nu vor război, nu vor ucidere, morți și crimă. Vor să trăiască într-un mediu liniștit, frumos și fericit. Ei vor pace. Vor să zâmbească în fiecare zi și să viseze. Toți oamenii din această lume își stabilesc obiective și încearcă să le atingă, dând astfel sens vieții lor. Ei nu doresc ca aceste obiective să fie întrerupte violent, brusc și brusc, așa cum se întâmplă atunci când o țară se cufundă în chinurile războiului. Ei nu vor să se tăvălească în această groază luni sau chiar ani în nicio circumstanță. Tații și mamele vor să-și vadă copiii progresând și să-i facă mândri. Ei nu vor să fie trimiși la război și uciși în cel mai groaznic mod.
Dar cine pe această planetă face războaiele? Desigur, uriașele puteri economice care domină planeta noastră și prin războaie își promovează interesele, scopurile și planurile. Se hrănesc literalmente cu războaie și nu le pasă câte mii sau chiar milioane mor. Desigur, în războaie au un rol și unii politicieni care stabilesc, promovează și încearcă să implementeze aspirații naționaliste și cuceritoare extreme.
Și astăzi vedem că omenirea a fost cufundată în nebunia războiului. Omenirea de astăzi trece prin cea mai critică fază a istoriei sale, deoarece este literalmente un pas înainte de al treilea război mondial, ale cărui rezultate devastatoare pentru civilizația umană mulți dintre noi nu le vom vedea. Și așa cum spunea Albert Einstein: „Dacă există un al treilea război mondial, al patrulea va deveni cu bastoane”.
În orice caz, atunci, oamenii sunt victimele. Ei plătesc războiul cu sângele lor. În trecut, au existat popoare care au fost ademenite de politicienii lor prin propagandă necruțătoare, spălarea creierului și agitarea fricii pe această cale pernicioasă și tragică. Tipic este exemplul poporului german care a fost victime ale nazismului și propagandei goebeliene și astfel transformat într-o pârghie pentru exterminarea altor popoare.
Și, bineînțeles, sufletul și inima fiecărei persoane bune și pline de compasiune sunt rupte de evenimentele tragice care au loc astăzi în Orientul Mijlociu, dar și în Ucraina și în alte părți. Orice persoană bună nu poate să nu plângă înaintea vederii hidoase a oamenilor cu capul, brațele și picioarele tăiate. Nu se poate abține să nu plângă înaintea imaginii unor copii desfigurați și udați de sânge.
Nu se poate abține să nu plângă cu caravanele de refugiați care părăsesc pământul lor iubit cu bombele atârnând deasupra capetelor. Nu poate decât să verse lacrimi pentru fiecare persoană pierdută, fie că este înarmată sau civilă, fie că este palestinian, fie că este israelian, fie că este rus, fie că este ucrainean sau de orice altă naționalitate. La urma urmei, toți oamenii, biologic suntem la fel, am ieșit din același pântece și avem aceeași soartă.
Toți oamenii, și mai ales cei care se află în poziții cheie ale puterii politice, și vreau să cred că există și politicieni sănătoși și politicieni care au o anumită statură politică, trebuie să luptăm pentru a opri războaiele criminale fără milă, pentru a evita catastrofalul al treilea război mondial. și de a da naștere unei noi lumi democratice care se va baza pe cooperare, respect reciproc și coexistență pașnică a tuturor statelor și popoarelor planetei.

Palestina anul 2023

O regiune cufundată în război și în noroi
Fără soare in fiecare zori, fără bucurie, fără flori
Udat cu sânge abundent și lacrimi amare
Fără cântece de dragoste, fără copii zâmbitori.

Cadavre înfiorătoare împrăștiate peste tot
Fără cap, fără picioare, fără mâini, fără corp
Orașe distruse care arată ca pământurile morții
Și nicăieri în cerul negru porumbei.

Caravane de refugiați fără destinație definită
Cu bombe care zboară în aerul îndurerat
Își părăsesc din patria lor iubită cu frică
Și pe stâlp steagul, sfâșiat și însângerat.

Vise îngropate în terenul rănit
Și inimile rupte ca niște pahare în o mie de bucăți
Fețele palide lacerate de dureri sălbăticit
Și în jur este Moartea cu caii lui blestemati.

Victime în această lume nedreaptă și mizerabilă
Sunt întotdeauna oameni buni și inocenți
Că din sufletele lor iese un parfum minunat
Ori sunt palestinieni sau israelieni.

O, Palestina, sufletul nostru este plin de plâns
Pentru această tragedie teribilă și mare injustețe
Planeta noastră se scufundă în întuneric dens
Și în ochii noștri, furie și tristețe.

Curriculum vitae

Isidoros Karderinis s-a născut la Atena în 1967. Este jurnalist, romancier și poet. A studiat economia și a finalizat studii postuniversitare în economia turismului. Articolele sale au fost publicate în ziare, reviste și site-uri web din întreaga lume. Poeziile sale au fost traduse în engleză, franceză și spaniolă și publicate în antologii poetice, reviste literare și rubrici din ziare literare. A publicat opt cărți de poezie și trei romane în Grecia. Cărțile sale au fost traduse și publicate în Statele Unite, Marea Britanie, Italia și Spania.

Rețelele de socializare

Facebook: Karderinis Isidoros
Twitter: isidoros karderinis
Linkedin: ISIDOROS KARDERINIS
Gettr: ISIDOROS KARDERINIS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri...

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...