Politică şi un breloc sfinţit

Date:

Decriptarea imaginii în care Episcopul Slatinei, Sebastian, oferă unui politician o diplomă şi o cruce într-o cutiuţă, pare una complicată. Deşi este destul de clară şi evidentă, pare că ascunde mai multe detalii decât „Cina cea de taină” a lui DaVinci.

Să-şi fi avut rostul o astfel de scenă pur politică în pridvorul unei biserici? Este o întrebare legitimă, mai ales în contextul intern al PNL Olt.

Marea schismă din PNL Olt s-a concretizat recent şi este în stare incipită. Şi nu pare a fi prima schimbare la faţă a liberalismului de la Olt.

Toamna va fi mai fierbinte decât a fost această vară, iar codul galben va arde mai mult decât codul roşu de la Olt.

Actul politic de la Mănăstirea Brâncoveni, prin acordarea unei distincţii şi a unui breloc în formă de cruce (dintr-un metal apropiat de aur), nu se pupă cu misiunea Bisericii.

Posibil ca Ordinul Național „Steaua României”, cea mai înaltă distincție oferită de statul român, să nu fi fost disponibilă pentru merite deosebite. Poate şi unde România e vai de steaua ei, după o guvernare eşuată, preluată de fraţii roşii. Politicianul liber al PNL a primit distincţia „Crucea Oltului”. Ca senator şi ca un om cu perspective politice locale.

Nu a fost singurul parlamentar care a primit distincţie din partea Episcopiei. Celălalt fiind de la PSD. În prima linie, între cetăţeni şi biserică, au stat cei doi parlamentari, primarul Ion Cheroiu şi fostul prefect, care îşi caută un serviciu stabil.

Am aflat, pe surse, că Episcopul Slatinei a pus pe cineva să se roage pentru primarul rătăcitor Darius Vâlcov de la care a primit o casă de protocol pe strada Piteşti, Casa Caracostea – sediu de Protoierie şi Casa Fântâneanu de lângă Muzeul de Istorie Olt.
Chiar dacă sună pamfletar cele scrise în fraza anterioară, pentru câte a făcut pentru Episcopia Slatinei, Episcopul ar trebui să se roage pentru cel care luni s-a întors pe pământ românesc.

Cea mai importantă distincţie din Biserică se acordă prin botez şi este prima intrare în Casa Domnului, restul e politică.

Foto: Senator Liviu Dumitru Voiculescu- Președinte PNL OLT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...