Primul caz de variola maimuţei în România. Un bărbat de 26 de ani din Bucureşti

Date:

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni, 13 iunie a.c,, primul caz diagnosticat cu variola maimuţei, la un bărbat de 26 de ani din Capitală, care a fost internat la spital şi se află în stare bună.
bărbatul s-a infectat de la o persoană apropiată care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuţei
Boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții trecute. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare.

Variola maimuţei este o infecţie virală rară, cu infectare umană accidentală, care apare, de obicei, în urma contactului cu rezervorul animal. De asemenea, se poate răspândi de la persoană la persoană. Este cauzată de virusul variolei maimuţei, care aparţine familiei ortopoxvirusului.
Simptomele sunt adesea uşoare, deşi leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupţii cutanate veziculoase sau leziuni pe orice parte a corpului – inclusiv în contextul actual particular – în jurul organelor genitale şi anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflaţi şi leziuni la nivelul gurii şi al ochilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ce se întâmplă de mâine cu 14 din cele 16 spaţii de servicii de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti

Cum licitaţiile pentru cele 14 spaţii de servicii nu...

Ovidiu Marin – un caracalean, inspector la Formula 1

Născut la Caracal, plecat departe de acasă, ajuns să...