Sediul unei primării din Olt va fi demolat. Clădirile administrate de instituţiile publice, cu risc seismic ridicat

Date:

Înainte de cutremurele care şi-au avut epicentrul în Gorj, la Olt, mai precis în comuna Slătioara, primarul propunea accesarea de fonduri europene pentru construirea unui nou sediu al primăriei, cel vechi, o casă construită cu mult înainte de Primul Război Mondial, fiind propus pentru demolare. Clădirea a fost încadrată la clasa de risc seismic I.

Prefectura judeţului Olt a dat publicităţii un raport plastic cu numărul de clădiri expertizate de către autorităţile competente.
La nivelul Judeţului Olt au fost identificate de către autorităţile administraţiei publice locale un număr de 175 clădiri expertizate şi încadrate în clase cu risc seismic.
Dintre acestea 29 au fost încadrate cu risc seismic IV, 129 cu risc seismic III, 13 cu risc seismic II, 3 cu risc seismic I şi una a fost propusă pentru demolare.
Din cele 175 clădiri identificate, 118 sunt clădiri administrate de instituții ale statului (şcoli, primării, cămine culturale, grădiniţe, etc).
În judeţul Olt există trei clădiri încadrate la Clasa I de risc seismic. Pe lângă sediul primăriei Slătioara este vorba şi despre sediul Muzeului de Etnografie „Casa Hagiescu Mirişte”, care se află în ample lucrări de consolidare, şi sediul dispensarului din comună Mihăeşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

DIGI24, o nouă identitate vizuală. La a aproape 12 ani de la lansare

În această seară, de la ora 19:58, DIGI24, fostul...

Senatorul Liviu Voiculescu se mută la PSD?

În ultima perioadă, pioni importanţi din PNL Olt au...

Deputatul Gigel Ştirbu, o nouă reuşită!

Ieri, în cadrul şedinţei comune a Parlamentului, a fost...

TVR Folclor şi-a început emisia

A treisprezecea televiziune din portofoliul Societăţii Române de Televiziune...