Știrbu: ”Scopul PNL este de a repatria anual peste 6000 de tineri performanți, pregătiți în universități de prestigiu”

Date:

Deputatul Gigel Știrbu, președintele PNL Olt, a anunțat că programul de finanțare „Investim în studenții români din diaspora – STUD-IN-VEST” este o inițiativă legislativă a PNL care vine în întâmpinarea unei realități din România: tot mai mulți tineri decid să urmeze studiile universitare în afara țării, iar o parte semnificativă dintre aceștia nu se mai întorc acasă după absolvire.

Proiectul legislativ propune aprobarea unui programul de finanțare „Investim în studenții români din diaspora – STUD-IN-VEST, „care are ca obiectiv acordarea de finanțări cu caracter nerambursabil cetățenilor români care au absolvit cu diplomă recunoscută în România, conform reglementărilor legale în vigoare, cursurile unei universități de top acreditate în străinătate”.

PNL dorește să creeze un instrument prin care acești tineri ar fi stimulați să se întoarcă în România și să-și aplice cunoștințele dobândite la universitățile din străinătate. Astfel, programul propune trei măsuri principale:

1. Subprogramul „STUD-VEST” oferă 2.024 de granturi anuale în valoare de 500.000 lei fiecare pentru înființarea unei afaceri noi în domeniul în care beneficiarii și-au absolvit studiile universitare.
2. Subprogramul „STUD-ACOMOD” acordă 2.024 de ajutoare de acomodare, în valoare de 10.000 lei lunar, pentru înființarea unei afaceri noi, cu scopul acomodării și integrării în parcurile de afaceri, industriale, inovative și tehnologice din România.
3. Subprogramul „STUD-ERA” furnizează 2.024 de burse de repatriere în valoare de 15.000 lei lunar, pe o perioadă de 5 ani, pentru încadrarea absolvenților români din străinătate în unități de învățământ de stat din România.
Scopul PNL este de a repatria anual peste 6000 de tineri performanți, pregătiți în universități de prestigiu, având în vedere că această măsură va contribui la creșterea competitivității României și la formarea unei elite de business.” a transmis liberalul oltean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri...

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...