VIDEO | Angajaţii de la Registrul Comerţului Olt, protest în faţa instituţiei

Date:

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federația PUBLISIND și la Blocul Național Sindical, a declanșat proteste contra inechităților salariale, precum şi a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională a justiției.

La Olt, în faţa sediului din Slatina, câţiva angajaţi, cu pancarte şi mesaje de protest, şi-au manifestat nemulţumirile şi cer Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție. Cel mic salariu din instituşie este de 3.200 lei net.

„Vrem salarii decente! Stop discriminării și inechităților salariale. Nu mai mâncăm astăzi, noi protestăm! Suntem ultimii din familia ocupațională justiție în privința drepturilor salariale. Astăzi am ieșit în stradă pentru a spune ce ne doare. S-au făcut demersuri la ministere, la Guvern, peste tot, însă factorii decizionali nu ne-au dat niciun răspuns ferm până la această dată. Luptăm pentru drepturile noastre, colegii din țară ni s-au alăturat. De când a intrat în vigoare Legea Salarizării, personalul ONRC nu a mai beneficiat de nicio mărire de salariu. Toți strigăm unitate, implicare și strigăm în gura mare că vrem salarii decente.” a declarat preşedintele Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) Olt, Monica Pietriş.

Iată calendarul protestelor angajaţilor din ONRC:
– 18-22 aprilie 2024 – grevă de tip japonez la nivel național – membrii de sindicat din ONRC au purtat banderole negre în semn de protest;
– 23-25 aprilie 2024 – începând cu ora 13:30 – mitinguri organizate la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor;
– 26 aprilie 2024 – începând cu ora 11,00 – miting la sediul Ministerului Justiției;
– Începând din luna august 2024 – declanșare conflict colectiv de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri...

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...