Elena Iotu, cadou de Ziua Cărţii şi a Bibliotecarului: lansarea volumului „Clipa lăudată”, de Pan M. Vizirescu

Date:

Scriitorul oltean Pan M. Vizirestu este din nou restituit printr-un eveniment cultural de înaltă ţinută. Marţi, 23 aprilie a.c., de Ziua Internaţională a Cărţii şi a Bibliotecarului, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” din Slatina a avut loc lansarea volumului „Clipa lăudată”, ediţie îngrijită de scriitorul şi ziaristul Dumitru Sîrghie, tipărită sub sigla Editurii „Arena Artelor”

„Bună ziua! vreau să-i salut pe cei prezenți în sală. Să le mulțumesc gazdelor noastre de la Biblioteca Județeană «Ion Minulescu» Olt pentru că ne-au primit aici printre cărți, astăzi de Ziua Mondială a Cărții și a dreptului de autor, dar în primul rând, vreau să mulțumesc bunului meu prieten, ziaristul și scriitorul Dumitru Sîrghie, pentru că mi-a oferit posibilitatea să fiu alături de domnia sa la acest eveniment cultural ce ține de matricea spirituală a județului Olt și a străvechiului oraș Slatina.
Am răsfoit acest nou volum restituit de bunul meu prieten și mi-am permis să fac o recenzie.
Volumul «Clipa lăudată» aduce la lumină o parte a operei lirice a lui Pan M. Vizirescu, o serie de poeme după manuscrisele originale, plăsmuite înainte de autoizolarea sa în podul casei părintești din Slatina, acolo unde a stat 23 de ani, dar și după ieșirea sa din «vizuină», direct în societatea comunistă, în care a trebuit, cumva, să se adapteze”, a spus Elena Iotu.

Invitaţii speciali ai evenimentului au fost Dumitru Sîrghie, Dan State, interpret de muzică folk, Fânel Bădici, preşedintele USR Olt şi Alexandru Iordache, profesor şi artist.

„Pe 16 august 2023, s-au implinit 120 de ani de la naşterea scriitorulu şi jurnalistului slătinean Pan. M. Vizirescu! Volumul de faţă – «Clipa lăudată» – este provocator, un adevărat mozaic de trăiri şi sentimente, Pan M. Vizirescu find o figură complexă a culturii locale şi naţionale: ziarist, romancier, poet, critic literar şi chiar dramaturg, corespondent de razboi. […]«Clipa lăudată» aduce la lumină o parte a operei lirice a lui Pan. M. Vizirescu, o serie de poeme în manuscris, care au fost scrise înainte de autoclaustrarea sa în podul casei parintesti (Exilul de Taină), acolo unde a stat 23 de ani, dar şi după ieşirea sa din «vizuina», direct în societatea comunistă, în care a trebuit, cumva, să se adapteze.”, scrie Dumitru Sîrghie în prefaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

De 1 Mai, la Pădurea Strehareţi – muzică şi voie bună!

Cu mic, cu mare, slătinenii s-au îndreptat către Pădurea...

A fost inaugurat un Birou Notarial în Piatra-Olt

La solicitarea frecventă a cetățenilor care aveau nevoie de...

Programul de vizitare al Muzeului Judeţean Olt în perioada 1 – 6 mai 2024

În minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, Muzeul Judeţean...

Au apărut cireşele. Preţul exorbitant cerut de „producătorii” din Piaţa Zahana

Nici nu a început luna primelor cireşe româneşti, că...